Кметът на Казанлък със съболезнователни адреси по повод кончината на Желю Желев

"Той остави ярка следа в съвременната история на България", подчертава Галина Стоянова

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова изпрати съболезнователни адреси до Президента на Република България Росен Плевнелиев и до семейството на Жельо Желев по повод внезапната кончина на Жельо Желев. Днес първият демократично избран президент на нашата страна почина на 79-годишна възраст, само месец преди да навърши 80 години.

Изказвайки своите съболезнования, кметът Галина Стоянова подчертава: „Философ и изтъкнат дисидент, общественик и държавник, Желю Желев остави ярка следа в съвременната история на България. Ръководил държавата в трудните години на прехода, той, въпреки превратностите на времето, остана верен на своя народ със своята изключителна честност и преданост към демократичните каузи.

Желю Желев е първият демократично избран президент на Република България и като такъв завеща на нас, неговите сънародници, своя несломим дух и вяра в демокрацията и хуманизма. Със своята позиция, с делата си и с личния си пример той се превърна в знакова личност на мирния преход в нашата страна, на търсенето на национално съгласие и увереността в по-доброто бъдеще. Поклон пред светлата памет на президента Желю Желев!“