Лозарите от Добрич в конкурс за "Най-добър майстор на домашно вино"

Дегустация и награди – на 14 февруари

Надпреварата за празника на Трифон Зарезан  ще събере производители на бели и червени вина от реколта 2014. Стопаните трябва задължително да посочат сортовете грозде, от които е кипнало виното. Дегустаторите на конкурса няма да пробват изкуствено ароматизирани вина. Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в един брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл, без етикет.

Вината се оценяват от тричленна комисия от специалисти съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите. Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На спечелилите конкурса се връчват грамота и предметна награда.

Организатор на конкурса са община Добрич и Къщата на виното.

Най-добрите майстори-винари ще бъдат обявени на традиционния ритуал по зарязване на лозите в етнографския комплекс "Стария Добрич" на 14 февруари.