Николай Ненчев: Армията се включи на всички места в страната, където имаше необходимост

Министърът заедно с представители на местната власт направиха обиколка в бедстващия Смолян

Българската армия днес се включи на всички места където имаше необходимост, както и тук, и няма основание за безспокойство. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев, който е в Смолян, заради обявено бедствено положение, предаде „Фокус”.

„Ако има нужда имаме готовност да увеличим бройката на хората, включително и да участваме с различна техника, ако това е необходимо. Имаме готовност във всеки един момент, във всеки конкретен район да реагираме в рамките на няколко часа”, каза министър Ненчев. 

Министърът заедно със заместник-командира на Алпийския батальон майор Здравко Михайлов и представители на местната власт направиха обиколка в района на бедствието, за да координират спасителните действия. На критичното място в Устово присъстват двамата депутати от Смолянска област Даниела Дариткова от ГЕРБ и Петър Кадиев от АБВ, областният управител на Смолян Недялко Славов, зам.-областните управители Зарко Маринов и Адриан Петров, кметът на града Николай Мелемов, които благодариха на министър Ненчев за оказаната от военнослужещите помощ. 

Докато се извършваше огледа в Устово стана ясно, че е станал инцидент със смъртен случай. Джип се е обърнал в реката, подробности обаче на този етап не са известни. Директорът на ОД на МВР – Смолян Николай Димов пътува към мястото на инцидента.