Културната комисия към СОС одобри бюджета на София в размер на 1,493 млрд. лв.

Увеличават заплатите на общинския духов оркестър с 18%

Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет прие доклада за сборния бюджет на Столична община за 2015 година. Той ще бъде в рамките на 1,493 млрд. лева, стана ясно по време на днешното заседание на Комисията, предаде репортер на Sofiautre.

Делегираните пари по бюджета са 314 милиона, дофинансирането от страна на Столична община е в размер на 250 млн.лв., а от местни приходи - 561 млн. лева, поясниха общинските съветници.

Преходният остатък от бюджета на общината възлиза на 301 млн. лв. Средствата ще бъдат върнати към структурите, от които е дошъл. Съответно към местните училища и различни социални дейности.

Зам.-кметът по образование д-р Тодор Чобанов предложи на Комисията работната заплата на Столичния духов оркестър да бъде увеличена с 18%. "Парите за това са отделени от резерва на общината. Това решение е временно, догодина ще залегне в основния бюджет на общината", посочи Чобанов. Направеното предложение бе одобрено от комисията.