Организират молебен за здраве и изцеление на онкоболни

Животът

02-02-2015, 15:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заместник-министър Персенски и д-р Шарков идват за новия Онко център

Инициативата е на бургаското сдружение за болни от рак

По случай 4 февруари - Световен ден за борба с рака, Сдружение "Онкоболни и приятели" - Бургас организира молебен за здраве и изцеление.

В сряда от 17 ч. свещеник от църквата "Св.св. Кирил и Методий" ще извърши ритуала в офиса на Сдружението - бул. "Демокрация" № 104.

Онкологичните заболявания са сред основните причинители на смърт в световен мащаб. Най-често се срещат злокачествените заболявания на млечната жлеза при жените и рак на белите дробове при мъжете. Следват туморите на дебелото и правото черво, на простатната жлеза и гинекологичните злокачествени заболявания при жените. Сдружение "Онкоболни и приятели" - Бургас работи активно по проблемите на онкоболните в града и региона. Негови специалисти предлагат компетентна и безплатна помощ в следните дейности: социално посредничество, психологическо консултиране, арттерапия, лимфодренажни процедури, йога и др.

През м. март сдружението организира национална конференция, с участието на неправителствени организации от цялата страна, работещи по проблемите на рака. Целта е да се фиксират всички наболели проблеми, които хората с онкологични заболявания срещат по време на своето лечение. Конференцията ще събере близо 60 представители от 20 организации в страната, като всеки от тях ще представи казуси от практиката си, както и добри примери от работата си с онкоболните.