Дъждовете активизираха свлачище между Ветрен и Сливито

Най-засегнати от водите са били общините Казанлък, Братя Даскалови и Николаево

Обилните дъждове през почивните дни активизираха свлачище на пътя между старозагорските села Ветрен и Сливито, съобщиха от Областния кризисен щаб.           

На мястото днес е изпратена полицейска патрулка, която следи за ситуацията и за опасности от падащи пръст и камъни. Той не е затворен, но по него се допускат само лекотоварни автомобили.
Още след миналогодишните декемврийски дъждове пътят между двете села бе силно компрометиран и оттогава има забрана за преминаване на камиони и тежкотоварни автомобили по тази отсечка.
След обилните валежи, които се изляха през последните дни, в Старозагорска област няма бедстващи райони, допълват от Областния кризисен щаб днес. Най-засегнати от водите са били общините Казанлък, Братя Даскалови и Николаево.
В с. Опълченец са залети приземните етажи на две къщи, в с. Найденово са пострадали приземните етажи на 3 къщи. Язовирите Найденово и Съединение се изпускат превантивно.
В с. Нова махала отново има проблеми с подпочвените води. От тях са засегнати 25 къщи.
Най-тежко пострада районът на Казанлък. Заради запушена шахта, която е затруднила отока на водата, е било залято предприятието „Аркомат”, но след отпушването й положението се нормализира, обясниха от Областния кризисен щаб.
Снощи водата е заляла и пътното платно между селата Енина и Крън. Екип на ВиК с багер е отишъл веднага на мястото и е останал там до 5.40 ч. сутринта. На пътя има поставена сигнализация.
Всички пътни настилки са все още мокри, но няма затворени пътища, видимостта е добра. На Прохода на републиката дежури постоянно екип заради активизирали се там свлачища. Вчера областният управител Георги Ранов бе на мястото, за да се запознае с обстановката.
След обилните валежи нивото на водата в някои от язовирите на територията на Старозагорска област се е покачило, но няма опасност от преливане.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен