100 семейства живеят на тъмно и студено в нов комплекс в София

Купуват си генератори

Стотина семейства в нов комплекс в софийския квартал Княжево живеят в кошмар в новите си домове. Хората си купили апартаменти на зелено още през 2007-2008 г. в комплекс „Селект апартмънтс“, съобщава Нова телевизия. 

Докато се строял, живели на квартира и плащали и наем, и кредит, който теглили за новите си жилища.

Комплексът трябвало да бъде готов през 2009 г., но инвеститорът забавя строежа с няколко години. Накрая не издържали и се нанесли в блока, а инвеститорът ги уверил, че скоро сградата ще получи Акт 16.
Сега обаче хората нямат ток. В новия си апартамент Радостина е принудена да притопля със свещи храната на трите си деца. Един етаж по-нагоре пенсионерът Панайот е принуден да спи с няколко ката дрехи.
Причината - всички ползват промишлен ток, защото сградата няма Акт 16. Намиращият се наблизо трафопост обаче не издържал на натоварването и гръмнал.
Хората се сблъскали и с некачествено строителство, погрешно свързана електрическа инсталация.

За капак сега трябва да плащат и ремонта на трафопоста – по 200 лева на семейство. В същото време има нов, изграден специално за комплекса.
Докато няма Акт 16, кошмарът за семействата в комплекса ще продължава. И за да е по-малко поносим, хората започват да си купуват генератори.