"Любовта на русокосата" на Милош Форман - тази вечер в Доходното здание

Продължава кампанията "Послания в бутилка" на Арт салон „Любов и вино“

Първият филм от кинолекторията на Арт салон „Любов и вино“ напълни зала „Европа“ на Доходно здание. Началото бе поставено с шедьовъра на Франко Дзефирели „Ромео и Жулиета. Режисьорът Коста Биков представи на почитателите на седмото изкуство филмите включени в цялата програма. Тази вечер кинолекторията продължава с филма „Любовта на русокосата“ на Милош Форман, отново в зала „Европа“ на Доходно здание, начало 18:00 часа със свободен вход, съобщават от община Русе.

В рамките на Арт салон „Любов и вино“ е изложбата на Огнян Балканджиев „Любовни писма“, която се открива тази вечер, във фойето на Доходно здание от 17.30 часа с участието на Александър Миланов-тромпет и Мария Атанасова-китара.
Отново тази вечер русенци и гости на града ще могат да се насладят и на чаша вино, предоставено от Винпром „Седем поколения“.

В рамките на Арт салон „Любов и вино“ е и кампанията за любовни послания в бутилка, поставена в МОЛ-Русе. До сега има събрани над 1200 послания, което налага закупуването и поставянето на още една, съобщиха от ОМД-Русе, организатори на инициативата. Ще припомним, че в края на кампанията двете бутилки ще бъдат ритуално пуснати във водите на р.Дунав.

Арт салон „Любов и вино“ се организира от Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, ОП „Русе арт“, ДТ „Сава Огнянов“ и Общински младежки дом-Русе.