99 700 вложители на КТБ са се разпоредили досега с парите си

Реформаторите искат отчет от Фонда за гарантиране на влоговете

3 милиарда и 452 милиона лева са разпоредени в Корпоративна търговска банка за двата месеца откакто вложителите могат да се разпореждат с парите си във фалиралата банка, съобщи БГНЕС. От началния ден на изплащането – 4 декември 2014 г., до 17.00 ч. на 4 февруари, 99 700 вложители в КТБ са се разпоредили с гарантираните си влогове, става ясно от сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Общата сума на гарантираните сметки е 3,6 милиарда лева.
Почти половин година вложителите в КТБ нямаха достъп до парите си, като едва на 4 декември 2014 г. започна изплащането на гарантираните суми на вложителите.

Вчера от Реформаторския блок обявиха, че ще поиска отчет от Фонда за гарантиране на влоговете в банките какъв е напредъкът при проследяването на парите от останалата без лиценз Корпоративна търговска банка чрез международна разследваща компания и какво е направено за отмяна на прихващанията. Това съобщи в интервю за Би Ти Ви депутатът от блока Радан Кънев. Той припомни, чепри смяната на шефа на фонда през ноември тези теми са били обсъдени и сега очаква да научи какви действия са предприети през този период.