Коалиционните партньори в кабинета се разбрали за конкурсен принцип при назначения

Вицепремиерът Бъчварова определи темата за кадровите назначения като удобна за спекулации

Преди да се състави правителство, коалиционните партньори са се разбрали да спазват принципа за конкурсност при назначенията и изискванията за професионални и образователни качества. Това стана ясно от думите на вицепремиера по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол във връзка с кадровата политика на правителството, предаде репортер на Bulgariautre. „Не става въпрос да заобикаляме закона по никакъв начин. При една малко по-широка коалиция взаимното информиране помага за нашата работа”, допълни Бъчварова.

Според нея темата за кадровите назначения е много удобна за политически спекулации. „Ако трябва да се даде отговор, той би бил идентичен за всяко управление. Не мога да си позволя в лично и политическо качество да продължим тази игра с изключително важната тема за качеството на държавната администрация”, поясни вицепремиерът.
Румяна Бъчварова опроверга твърдението за създаден специален орган, който да координира назначенията между четирите партии.