Щетите след наводненията вълнуват най-много хората от Момина църква

Животът

11-02-2015, 08:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Бойчев: Туризмът е отрасъл №1, ще продължим да го развиваме

БДепутатът Димитър Бойчев се срещна с жителите на селото за да чуе проблемите им

Състоянието на общинските пътища, нанесени щети от последните наводнения в района и изграждането на ограда на българо-турската граница бяха сред основните теми, които жителите на с. Момина църква споделиха сдепутата от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Областният лидер на партията проведе поредната си открита приемна в община Средец, с голяма част от жителите на селото.

Местните хората отправиха въпроси за влошеното състояние на пътя с.Факия-с.Момина църква, както и за проблемни участъци в самото населено място.

„Запознат съм с проблема с пострадалата инфраструктура, при последните проливни дъждове са нанесени щети по нея. Пътищата в самата община са от компетенцията на общинската администрация, но ще проведа разговори с кмета г-н Жабов. В община Средец бе обявено и бедствено положение, пострадаха много населени места. Възможности могат да се търсят от Фонда за бедствия и аварии, ако се отпуснат средства за частичен ремонт. За цялостен обаче ще е необходимо да се кандидатства за европейски средства чрез проект“, коментира Димитър Бойчев пред жителите на с. Момина църква.

Той отговори и на въпрос, свързан със стопанистването на язовирите и тяхното състояние. „По данни на МОСВ описаните в началото на месец декември м. г. 268 язовира с неустановена собственост, собствеността на 253 от тях е изяснена. Контролът върху останалите 15 е поет от областните управители. Правителството работи усилено в тази посока, изготвените промени в Закона за водите вече са на междуведомствено съгласуване. С тях се определя единният държавен контролен орган, който да следи за състоянието на всички хидротехнически съоръжения на територията на страната – Държавната агенция по метрологичен и технически надзор“.