14 министри ще участват в парламентарния контрол

Политика

13-02-2015, 06:30

Снимка:

bg.wikipedia.org, MrPanyGoff

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Депутатите ще се занимаят единствено с въпроси към правителството

На днешното си заседание депутатите ще се занимаят единствено с провеждането на парламентарен контрол поради изчерпване на седмичната програма, съдържаща законодателна дейност. 13 министри и един вицепремиер ще отговарят на въпроси и питания, отправени от народни представители.

Първи ще отговаря вицепремиерът и министър на труда и социалната Ивайло Калфин на въпрос за броя на лицата, натрупаните суми по партидите им и универсалните пенсионни фондове, в които са се осигурявали за втора пенсия, които са прехвърлени към НОИ в периода от 1 януари до 31 януари 2015 г.

Към външния министър Даниел Митов има 10 въпроса, сред които относно защита на българското малцинство в Украйна иусловията на изучаване на майчин език от българското малцинство в Украйна.

В парламентарния контрол ще вземат участие още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на правосъдието Христо Иванов и други.

Парламентарният контрол този път ще започне от 9.00 часа.