Забранено за мъже: "La Belle" - разкош от злато, кожи и кристали по вода

Арт и Стил

16-02-2015, 15:36

Снимка:

lidiabersani.com/

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

80-метровата яхта е първата в света, конструирана специално според нуждите и предпочитанията на дамите

"La Belle" ("Красавицата") е първата в света луксозна яхта, конструирана специално за жени. 80-метровата "хубавица" е решена в бяло и злато, а интериорът й се допълва от кристали, кожа и цветя. Външният й вид залага предимно на меките и изчистени линии, стъкло и искрящо бял корпус. Проектът включва пет палуби, които не са за хора със слаби сърца.

Дизайнер на яхтата е Лидия Берсани, която се е насочила основно към нуждите и предпочитанията на дамите. Тя е заложила на пищни златни мозайки, седеф, кристални полилеи "Сваровски", скъпоценни камъни, оникс и поръчкови мебели от дърво.

В шесте луксозни каюти спокойно може да се настанят 12 гости. Кабината на собственичката, която се намира на втория етаж, е обзаведена с кръгла кралска спалня с огромни размери и самостоятелна тераса.

"Красавицата" е снабдена с допълнителни салони, места за хранене, заведение за музика на живо, СПА център с хидромасажна вана, басейн, сауна, турска баня, инфрачервена сауна. Яхтата разполага и с хеликоптерна площадка на покрива.

Яхтата е в отличителния стил на Берсани - романтичен и топъл. Все още не е ясно каква ще е цената й, но определено няма да е никак евтина, коментира дизайнерката.