Смениха директорка на софийско училище заради занижена хигиена и лоша храна

Животът

17-02-2015, 13:18

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Масово излизат от техникумите без професия

Модернизират 14 училища и 10 ясли в София

Санитарният възел на училището не е ремонтиран, а столът не работи от две години

Родители от софийското село Бистрица се оплакват, че са принудени да отписват децата си от местното училище, защото никой не обръща внимание на жалбите им. Според тях децата се хранят със съмнителна храна, а хигиената е лоша.

„Столът е затворен вече втора година, единственото, което работи в момента е лавката, която след една проверка има съставени актове за нередности. Там закуските са под всякаква критика. Предлагат се принцеси без установен произход. Изключително лоша е хигиената”, казва една от майките.

„Санитарният възел на училището не е ремонтиран от години. Подали сме сигнали към ХЕИ. До момента никой от училищното ръководство не е отишъл да си получи наложеното предписание и съответно акта”, допълва друга майка на дете.

Температурите в училището са толкова ниски, че децата учат с якета, шапки и ръкавици. Столичната община заедно с медицинската сестра и един от учителите обаче установили, че градусите са нормални.

Групата родители отидохме и замерихме температурата, която беше 12-13 градуса, сутринта в 08.00 часа, обясняват родителите.

„Най-големият проблем за тях е липсата на качествено образование, както и липсата на занималня. Не се обръща внимание учебния процес. Има практика да се пишат ниски оценки, за да не може децата да са конкурентоспособни за гимназии и други училища и да останат в тази гимназия”, сигнализира друг родител.

В резултат на проверка на "Хоризонт" Пенка Христова вече не е директор на училището. Новият директор е Емилия Манолова. Според нея част от напрежението сред родителите вече е спаднало.