Соня Йончева и Пласидо Доминго пяха дуети в ресторант в Париж

Пловдив Лайф

17-02-2015, 14:51

Снимка:

Фейсбук

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Гордостта на Пловдив е във френската столица за серия от концерти

Носителят на „Грами” Пласидо Доминго и гордостта на Пловдив - сопраното Соня Йончева внесоха атмосферата на „Метрополитън” в интимен ресторант в Париж. Ментор и ученик отпуснаха титаничните си гласове в чест на съпругът на Соня - венецуелския диригент Доминго Гарсия Хиндоян, който празнуваше 35-ия си рожден ден. От година стройният брюнет менажира както кариерата на пловдивчанката, така и семейното й щастие.

Към вокалните колоси на маса се присъедини и мексиканският тенор Роландо Вилясон, който е семеен приятел на двойката и партньор на Соня в „Травиата”. „Честит рожден ден на скъпия ми съпруг! Ти си всичко за мен!”, написа Йончева във Facebook. Обяснението си в любов тя гарнира с клипче, в което с Пласидо и Роландо пеят Happy Birthday над отрупана със свещи торта. Човекът, който превърна операта в изкуство за масите, също сподели веселия момент в профила си в социалната мрежа. Той е изключително близък със Соня от 2009 г., когато тя спечели конкурса му за млади таланти „Опералия”.
Йончева е във френската столица за серия концерти под мотото „Триумфът на музиката”, между които промотира и дебютния си албум Paris, Mon Amour. В диска 33-годишната певица отдава почит на Париж, който пръв отваря сцените си за таланта й. В края на миналата година Соня покори „Метрополитън” с петмесечен син на ръце, замествайки титулярната певица в „Травиата”. Преди месец американската лайфстайл библия Vogue описа нашенката като „най-ярката млада звезда в световната опера”, а след зашеметяващата роля на Виолета в „Метрополитън” от Коледа насам пред гримьорната й спят журналисти от The New York Times и Opera World. През лятото Йончева ще демонстрира сантимента си към Париж с мащабен концерт пред Айфеловата кула.