Томов: Поставил съм незаобиколима цел - групите на Шампионска лига или Лига Европа

Отборът е подготвен много добре и това са думи на спортно-техническото ръководство, заяви Лупи

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов обяви, че е поставил "незаобиколима" цел пред Стойчо Младенов и играчите на тима. Босът на "червените" иска задължително участие в групите на Шампионската лига или тези на Лига Европа.

 

"Бях в Турция и изгледах мача със Стяуа. Отборът е подготвен много добре и това са думи на спортно-техническото ръководство. Целта е шампионската титла. Тази година съм поставил незаобиколима задача - влизане в групите на Шампионска лига или в Лига Европа", разкри Томов пред Канал 3.

 

"ЦСКА може да излезе на печалба през 2016-та, но моята амбиция е това да се случи още тази година. Като не броим дълговете към НАП, които са обезпечени, и тези към собственика, остават много малко и те не са проблем. Те са няколко милиона, но ние оспорваме дела във ФИФА, които са скандални. С нула мачове претендират за петстотин хиляди. Не само Бенжелюн и Спрокел. Не искам да ги съобщавам даже, но случаите са 17 и са скандални. Подписва се с футболисти, които са ненужни - Стойчо Младенов ми потвърди, че не ги е искал и после едно лице, което се прави на спортен специалист, претендира за 320 000 евро. Това е източване, което е неправомерно. Нилсон и Тенгариня претендират по 660 000 евро, а имат по 5 мача.

 

Ставали са скандални неща. Дори не съм убеден, че бившите собственици са осъзнавали за какво става въпрос", добави босът на „червените”. "В кръга на шегата. Бихме ги шест пъти. Не е лошо да се поучат от нашия опит", коментира босът на армейците желанието на „Левски” да даде акции на своите фенове.