До края на април започват работа по обходния път на Малко Търново

Мисия Бургас

24-02-2015, 11:02

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малко Търново получи права върху имоти

Депутатът Иван Вълков похвали администрацията за бърза и адекватна реакция

„Работата по проекта за изграждането на обхода на Малко Търново напредва. С изпълнението му, съществуващият обходен път ще се свърже с път І-9 и трафикът от Бургас до ГКПП Малко Търново ще преминава извън града.

Общата дължина на участъка е 0,7 км. Удовлетворен съм, че от страна на странджанската община имаше много бързи реакции и бе оказано голямо съдействие на АПИ. Администрацията успя да предаде писма на над 60 собственици за обезщетения по отчуждителните процедури. Един от тях е бил в Япония, но въпреки това е извършена необходимата координация“. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков. Той проведе приемен ден в офиса на партията в Малко Търново и обсъди с жителите актуални теми и въпроси, свързани с региона.

Зам.-председателят на парламентарната комисия по транспорт заяви, че след проведен търг миналата година, има избрана фирма-изпълнител на проекта. „Обектът е включен в капиталовата програма за 2015 г. Очаквам, че до края на месец април ще започне реалната работа по проекта. Друг сериозен проблем в общината е свързан с активизиралото се свлачище в края на месец януари на участъка при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново. Изработен е проект за укрепване на стойност близо 300 хил.лв., към момента свлачищните води са овладени и може да се минава, след като платното е обезопасено аварийно. В следващите месеци ще бъде одобрен проектът и се очаква да получи финансиране по Програмата за бедствия и аварии“, коментира бургаският депутат.