И в Ню Йорк протестираха срещу Путин заради убийството на Немцов

Свят

02-03-2015, 07:47

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Украинци и руснаци са организирали протеста

Десетки демонстранти се събраха в центъра на Ню Йорк в близост до сградата на постоянната мисия на Русия в ООН, за да протестират срещу убийството на Борис Немцов, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Протестиращите, повечето от които от руски и украински произход, носеха снимки на Немцов. Много от тях държаха и плакати с текста: "Спрете диктатора Путин, спрете убийствата" и "Путин е чумата на 21 век". Руски студент дори се напъха в направена от картон килия, символизираща борбата на руските политически затворници.
Въпреки че демонстрацията беше на хиляди километри от Кремъл, много от протестиращите изразиха надежда, че протестите срещу Путин в Русия ще се съживят, защото хората ще си дадат сметка, че нямат проблем само с Украйна.
Други протестиращи прикриваха лицата си, за да не се превърне животът на техни близки в Русия в ад, ако там властите разберат, че те са участвали в нюйоркския протест срещу Путин.
Дмитрий Слелански, 50-годишен инженер, дошъл в Ню Йорк от Бостън заради демонстрацията, не приписа вината за убийството на Немцов директно на Путин, но заяви, че бившият агент на КГБ е създал климат на омраза в родината си.