"Ловец на гласове" от Германия дава ноу-хау на БСП за местния вот

Най-доброто от печата

04-03-2015, 06:31

Снимка:

Уикипедия

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

БСП започва подготовката за местния вот със семинар във Варна

Немският политик Матиас Махниг, който е правил няколко предизборни кампании на Германската социалдемократическа партия, ще даде ноу-хау на БСП преди местните избори през есента, пише в. "Труд". Очаква се Махниг да пристигне у нас в края на март по покана на лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. Тогава Станишев ще събере на семинар във Варна депутати и евродепутати от левицата и ръководството на БСП.

Предвижда се Махниг, който в момента е зам.-министър на икономиката и енергетиката в Германия, да изнесе лекция на червените. През годините немецът е правил няколко кампании на социалдемократите, сред които и тази през 1998 г., когато Герхард Шрьодер става канцлер. През 2002 г. американското списание “Тайм” нарича Махниг “ловец на гласове”.

Със семинара във Варна БСП официално ще започне подготовката си за местния вот. Няколко дни по-късно – на Цветница, червените ще се съберат на конгрес, на който да бъдат одобрени стандартите, на които трябва да отговарят кандидатите за кметове и общински съветници.

Сбирката в морската столица е вторият съвместен форум на ПЕС и БСП, който Станишев организира. Междувременно обаче лидерът на европейските социалсити ще продължи кампанията за присъединяване на България към Шенген, обясниха от офиса на евродепутата у нас.

Очаква се утре Станишев да представи пред политици и интелектуалци кратък филм за Шенген. Във видеото са включени карди от негови срещи с евролидери от левицата, на които той търси покрепа за присъединяване на страната ни към пространството.