Министерството осигури екипировка и подготвителни лагери за Лиляна Георгиева

Талантливата девойка е настанена в дом за деца, лишени от родителска грижа в Пловдив

След разпореждане на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, ММС осигури пълна екипировка, спортни лагери и стипендия на 14-годишната национална рекордьорка на 3000 м Лиляна Георгиева. Талантливата девойка е настанена в дом за деца, лишени от родителска грижа в Пловдив и е възпитаник на спортното училище в града.

 

Случаят на Лили стана обществено достояние, след като за нейния проблем с липсата на средства за екипировка и подготовка сигнализира предаването „Събуди се“ на Нова ТВ. Талантливата атлетка ще получава стипендия в рамките на 135 лв. месечно в продължение на една година по „Програма за мерките за закрила на деца с изявени дарби“. През пролетната ваканция ММС ще й осигури лагер на Белмекен. Нейните съотборници от Спортен клуб по лека атлетика и тенис „Тракия“ пък ще получат преференциални цени за използване на съоръжението, за да може цялата група на треньорката Радмила Станкович да се подготвят заедно на високопланинската база.

 

Като продължение на политиката на Министерство на младежта и спорта за развитие на млади състезатели през този месец ще стартира пилотна програма „Децата и спортния клуб“ за подпомагане на начална спортна подготовка за деца и участието им в спортни прояви. Разработва се също и програма, чрез която целево финансиране ще получават талантливи деца на възраст между 9 и 14 години.