"Витошка" грейва със зони за цветя, нови пейки и подновено улично осветление

Ретро трамвай ще се превърне в информационен център

Ново улично осветление, нови настилки и пейки ще радват столичани и гостите на София по столичния булевард „Витошка”. Пешеходната зона ще бъде обновена и със зони за цветя, както и ще бъдат засадени нови дървета, там където има липсващи такива.

Това ще стане възможно след като бъде направено допълнително архитектурното оформление на последния етап от пешеходната зона на бул. "Витоша" - между ул. "Алабин" и ул. "Солунска". Това заяви заместник-кметът на Столична община с ресор "Транспорт" Любомир Христов.

"Ще бъде поставен стар ретро трамвай, който ще изпълнява функцията на информационен център, както по отношение на туристическия интерес в централната част на София, така и свързан с провеждането на различни културни събития на територията на града", посочи Христов.

Работата по обновяването на „Витошка” ще започне веднага след като времето се затопли. Плановете са в края на месец март, началото на месец април, работата да започне. „65 дни е срокът за изпълнение, така че в средата на лятото се надявам, че ще успеем да се справим", каза Христов и обяви, че средствата за завършване на бул. "Витоша" са осигурени от бюджета на Столична община, като стойността на договора е около 1,2 млн. лева.