64-годишен жител на Правец е починал вследствие на побой заради забележка

Крими

07-03-2015, 17:18

Снимка:

БНР

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Извършителите са двама младежи на 15 и 18 години

Двама младежи на 15 и 18 години от Правец са задържани за извършването на тежко криминално престъпение в град Правец, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 6 март около 18.40 часа чрез тел. 112 в Областната дирекция на МВР-София e постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние в центъра на града. Изпратените на място полицейски служители установили, че 64-годишен местен жител е починал вследствие на нанесен побой. Изяснено било, че повод за нападението е станала направена забележка от негова страна.

Криминалистите от РУ-Правец заедно с колегите им от областната дирекция предприели незабавни оперативно-издирвателни и заградителни действия, в хода на които още същата вечер задържали четирима души, съпричастни към извършеното деяние.

В хода на проведеното разследване е установено, че извършители на тежкото криминално престъпление са двама младежи на 15 и 18 години от Правец. Повдигнато им е обвинение по чл. 115 от НК. С прокурорско постановление им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок до 72 часа.