Граждани настояват за доживотен затвор или смъртно наказание на убиеца на Вероника

Крими

08-03-2015, 10:13

Снимка:

БЛИЦ

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Илиян Здравков признал пред разследващите, че в чантата й открил само 25 лева

Хиляди души се включиха във фейсбук групиите "Доживотен затвор за убиеца на Вероника" и "Връщане на смъртното наказание". Хората са потресени от наглостта на Илиян Здравков, който направил пълни самопризнания за извършеното жестоко убийство и споделил, че съжалява за стореното. 

Той чакал влака за Горна Оряховица на жп гарата във Велико Търново във вечерта на ужасното деяние, когато покрай него минала Вероника. Илиян я проследил и нападнал 15 метра в ляво от мостта. Целта му била да я ограби, но в последствие променил намерението си. Ударил я с малката брадвичка, която носел в себе си. На въпроса защо продължил да й нанася удара той отговорил "Не знам". Довлякъл тялото до брега и го хвърлил във водата. След това се върнал на гарата и си хванал влака. В себе си носел обемистата дамска чанта на Вероника, но на никой от пътуващи в железницата не му направило впечатление. След като пристигнал в Горна Оряховица, веднага направил неуспешен опит да изтегли пари от дебитната карта на Вероника, тъй като в чантата й открил едва 25 лева. 

След това прибрал в торба откраднатите вещи на момичето, заедно с оръжието на престъплението и я метнал в реката над Александровския мост, край село Първомайци. 

В понеделник Великотърновския Окръжен съд ще разгледа мярката на Илиян Здравков. Очаквайте подробности.