БДЖ абсурд на Гара Бов: Една машина тегли два влака, други два чакат

Един от пътниците репортерства за Bulgariautre.bg

"Супер абсурд се случва в момента по линията София - Мездра", сигнализира читател на Bulgariautre.bg на фейсбук страницата на сайта. "Близо час вече сме заклещени на Гара Бов. Както разбрахме, причината е, че се е счупила машината на влака от Лом за София, между Лакатник и Левище. И тъй като там заради ремонт на линията влаковете се движат само по един коловоз, трети, пътнически влак за София, не може да тръгне от гара Елисейна, докато този, който чака на Гара Бов, не мине оттам.

Международният влак за Букурещ в това време е спрян на Лакатник, където откачили неговия локомотив и го пратили да спасява авариралия влак към Левище", опита се да обясни обърканата ситуация нашият читател. 

Така, пътниците от влака за Букурещ, чакат на Лакатник, техният локомотив да спаси счупения влак, тези за Мездра чакат вече час на Гара Бов, псуват и се подкрепят с патрончета - влакът е полупълен и е сравнително топло. 

"Току-що на Гара Бов пристигнаха двете машини - счупената и другата. Ние потегляме", съобщи читателят-репортер Илиян Маринов, който ни изпрати и снимка на двете машини. 

11:00 ч "Вече сме на Елисейна. Тук чака цял влак пътници за София. Трябвало е да тръгнат в 10:40 ч, но са чакали ние първо да минем за Мездра. Една госпожа е пред нервен срив - трябвало да бъде на осмомартенски банкет в столицата, но вече няма как да стигне навреме", продължава с репортажа Маринов.

11:30 ч "На гара Лакатник доста хора чакат пътническия влак за София, който още не е тръгнал от Елисейна. До този момент никой не им е съобщил какво се случва. Между хората се е разпространило, че бързият влак до столицата ще стане пътнически и ще спира на малките гари и всички се надяваха да се качат. Той обаче току-що пристигна и се оказа, че такова нещо няма. Пълна лудница. Хората се чудят какво да правят", съобщи нашият читател, който приключи успешно дългото си пътуване.

Очаквайте подробности

Още новини от читатели