Малко не стигна на Владимир Илиев за медал на Световното по биатлон

Спорт

08-03-2015, 16:43

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Владимир Илиев продължава със страхотното си представяне на световното първенство по биатлон в Контиолахти (Финландия).

След като завърши на осмо място в спринта, днес той постигна още по-собро класиране и се нареди шести в преследването на 12,5 км.

Всъщност Илиев бе много близо и до медал. Преди последния си изстрел в последната си стрелба той бе на позиция да излезе от огневия рубеж на второ място, но пропусна последния патрон и в крайна сметка завърши шести. Това е и третото най-добро класиране в на българин при мъжете в историята на световните първенства, като единствено Владимир Величков се е представял по-добре и има две пети места.

В крайна сметка българинът завърши 6-и с 31,33,8 минути с 2 грешки в стрелбата.

Победител стана германецът Ерик Лесер, който единствен от завършилите в челото нямаше пропуск на стрелбището и финишира с време 30,47,9 минути. Антон Шипулин записа огромен прогрес спрямо спринта и от 18-о място стигна до сребърен медал след една грешка в в стрелбата и 17 секунди изоставане от победителя. Ветеранът Тарей Бьо (Норвегия) спечели втори бронз, като завърши с 18,7 секунди след шампиона и една грешка на стрелбището.

Красимир Анев отново претърпя провал и след 5 грешки в стрелбата завърши на 49-о място с 4,22,5 минути след победителя, а третият българин в състезанието Иван Златев остана 59-и след 7 грешки и 7,17,5 минути след Ерик Лесер.