670 селища в областите Пловдив, Смолян, Пазарджик и Кърджали са без ток

Животът

09-03-2015, 10:47

Снимка:

novinite.com

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Снегът пречи за бързото възстановяване на захранването

670 селища на територията, обслужвана от енергийната компания EVN в момента са без захранване. Много от пътищата са блокирани и служителите няма как да стигнат до местата на авариите, обясни говорителят на дружеството Петър Костадинов. 

Има едновременно повредени съоръжения на държавния Електроенергиен системен оператор, както и скъсана мрежа на EVN, съобщиха от дружеството. 10 са населените места в Област Пловдив, които са без електричество, като някои от повредите са възникнали днес – освен в община Лъки, която е без електричество от 3 дни, както и в центъра на Садово, токът е спрял също в селата Дедево и Гълъбово, в Брезово и Драгойна. Електричество няма все още и във високите части на Пазарджишка област – Велинград, Батак, Сърница и 30-ина по-малки населени места, каза в интервю за радио Пловдив областният управител Трендафил Величков.

В Смолянско населените места без ток са над 200. Няма ток и в областния град Смолян, , съобщи говорителят на EVN Петър Костадинов. Той изрази надежда захранването в областния град да бъде възстановено до края на деня.