Клавдия Ганчева ще съдейства на НЧ „Напредък -1869” за международнен музикален конкурс

Мисия

10-03-2015, 11:31

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Тя пое ангажимента по време на поредната си приема в Горна Оряховица

Народният представител от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева ще лобира пред министрите на културата и на образованието за подобаващо провеждане на 10-то издание на Международния конкурс за млади изпълнители „Нова музика”. Инж. Ганчева се ангажира с това, след среща с ръковоството на НЧ „Напредък -1869” по време на поредната си приемна в Горна Оряховица. За тазгодишното издание на музикалния форум е планиран бюджет от 25 000 лв., като 15 000 от тях ще бъдат осигурени от Община Горна Оряховица. В писмо до Министъра на културата Вежди Рашидов, ръководството на НЧ „Напредък -1869” изразява желание, Международният конкурс да бъде включен в календара на Министерството на културата за тази година, а организирането му да бъде подкрепено с 10 000 лв. В друго писмо – до Министъра на образованието Тодор Танев, от читалището молят конкурсът да бъде включен в мерките по Наредбата за закрила на деца с изявени дарби. Така участниците от ІІ-ра и ІІІ-та възрастова група ще могат да се състезават за една целогодишна стипендия, осигурена от МОН.

По време на приемната, инж. Ганчева се срещна с ръководството на общинската структура на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Желанието на запасните офицери е в клуб „Българско войнство” да има мултимедия. По този начин те ще могат да реализират една от основните си цели – срещи с млади хора и възпитаването им в дух на патриотизъм и уважение на войнските успехи на българската армия.

Запасните офицери и ветераните от войните потърсиха съдействието на инж. Ганчева и относно въпроса за забавяне на или отказ от подновяване на разрешителните им за оръжие.

По време на приемната, граждани поставиха пред инж. Клавдия Ганчева и социални проблеми, както и спорни въпроси, касаещи етажната собственост.