Министър Кралев: Ще осигурим подготвителен лагер на нашите участници в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Спорт

10-03-2015, 14:21

Снимка:

ММС

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Атлетите ще се подготвят на морската база „Спортпалас”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в отбелязването на Европейски ден на тениса на Спешъл Олимпикс в Националния тенис комплекс в Борисовата градина. В занимания по тенис се включиха атлети на Спешъл Олимпикс, деца аутисти и хора с увреждания.
Инициативата е част от съвместната кампания на Българската тенис федерация и Спешъл Олимпикс България, чиято цел е осигуряване на равен достъп до тениса на хора с интелектуални затруднения.

 

„Скъпи атлети, вярвам, че обединени от любовта си към спорта, вие ще се докоснете до един свят, в който ще намерите много приятелства и ще усетите радостта от победата. Събития като днешното са много ценни и кореспондират с мисията на Спешъл Олимпикс да се работи в сферата на спорта, здравето, образованието и създаването на общности. Още повече, че през лятото на тази година в Лос Анжелис ще се проведат Световни летни игри на Спешъл Олимпикс, в които и България ще участва”, заяви министърът при стартирането на инициатива.

 

Министерството на младежта и спорта ще осигури възможност на атлетите на Спешъл Олимпикс да проведат подготвителен лагер на морската база „Спортпалас” преди участието им в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, съобщи пред атлетите Красен Кралев.
Спортният министър приветства идеята, атлети от Спешъл Олимпикс България да подават първата топка на част от състезанията от Държавния спортен календар на тенис федерацията през тази година.


Българската федерация по тенис продължава развитието на социалната си политика за създаване на възможности за активни занимания с тенис на деца и младежи с интелектуални затруднения. В партньорство със Спешъл Олипикс България федерацията предвижда осигуряването на свободен достъп за тези хора до тенис комплекси през сезона и обучение на треньорски кадри, които да работят с тях.
„За първи път министър на спорта е на събитие на Спешъл Олимпикс България, за което съм изключително благодарен на министър Кралев. Това присъствие е много важно за нашите атлети и за техните родители”, заяви директорът на Спешъл Олимпикс България Христо Христозов.