Старозагорски отбор за първи път е супершампион на България по минифутбол

Футболистите подариха на кмета завоюваните трофеи и плакет на асоциацията

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи знамето на града, футболна топка и грамота на Георги Йорданов, играещ ст. треньор на АФК "Верея 1995". Старозагорският отбор по минифутбол завоюва Суперкупата на България за сезон 2014-2015.

Радвам се, че в Стара Загора минифутболът е популярен спорт и се развива бурно през последните години. Все повече местни отбори участват активно в съботно-неделните турнири. Тази победа е важна, защото за пръв път старозагорски отбор постига такъв голям успех на национално ниво в аматьорския футбол, заяви кметът. Той припомни, че в новия парк, който се изгражда на мястото на артилерийските казарми ще има три игрища, едно от които е за футбол на малки вратички. Тодоров увери, че шампионите ще могат да ползват безплатно общинската база за провеждане на тренировките си.

Победата изискваше много труд и усилия от страна на момчетата, но те успяха, защото са силен и сплотен колектив, заяви Събин Калчев – представител на Асоциацията по минифутбол за област Стара Загора. В знак на благодарност и респект към градоначалника, футболистите му поднесоха завоюваните трофеи и плакет на асоциацията.

През 2014 г. АФК "Верея 1995" бяха първият провинциален отбор, който спечели турнира "Лига България". Финалният мач за Суперкупата на България по минифутбол със силния отбор на Левски Паталеница, който се проведе през уикенда в Ловеч, завърши с победа при резултат 4:3 за старозагорци.

АФК "Верея 1995" стана първият отбор, спечелил подобно отличие, побеждавайки шампиона в лигата, след като не е ставал дори шампион в града си.