Правят оценка на опасните места във Велико Търново

Кметът има идея да се създаде публичен регистър на издирваните престъпници

Комисия ще прави оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова край жп гарата в града. В нея ще участват и граждани от инициативния комитет за обезопасяване на проблемните зони, решиха общинските съветници на извънредна сесия в понеделник вечерта.

До месец трябва да има оценка на опасните места и да се представи количествено-стойностна сметка на мерките за повишаване на сигурността. Решението е в отговор на исканията в подписка на близо 1000 души след убийството на Вероника, което бе извършено в пуст и неосветен участък. Те настояват за ново улично осветление, за ремонт на подлези и засилено полицейско присъствие. Искат още да се ограничи свободното придвижване на психично болни, докато са на болнично лечение, и да се сложат легнали полицаи пред всички училища и детски градини.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов има идея да се направи публичен регистър на издирваните престъпници с постановени ефективни присъди, пише 24 часа. Този регистър трябва да е публично достояние на гражданите, за да се попречи на тези хора анонимно да се разхождат свободно и за продължават да извършват престъпления, както се случи със задържания за убийството на Вероника Илиян Здравков - Зико.