Григор Димитров с трудна победа в първия си мач в Индиън Уелс

Спорт

16-03-2015, 09:26

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Първата ни ракета спечели срещу Ник Кирьос

Григор Димитров се измъчи, но се класира за третия кръг на силния турнир в Индиън Уелс. Първата ни ракета започна директно от втория кръг на надпреварата, където срещна големи затруднения с младата надежда на световния тенис Ник Кирьос от Австралия. След повече от 2 часа игра Григор спечели мача със 7:6 (2), 3:6, 7:6 (4).

За пореден път Димитров демонстрира много характер, но и доста необясними грешки и спадове в играта си, които наложиха да прави обрати.

В първия сет нямаше нищо драматично и след като и двамата взеха всички свои подавания, се стигна до тайбрек, в който българинът се наложи категорично със 7:2.

Във втората част бе постигнат първия пробив и той бе за Кирьос, с който поведе с 5:3. След това австралиецът от гръцки произход затвърди пробива и спечели сета с 6:3.

И така се стигна до драматичния трети сет, в който Кирьос отново направи пробив в заключителната част. Той поведе с 5:4 и сервираше за спечелването на мача. Въпреки че до този момент настроението в играта на Гришо бе доста спаднало, точно в този момент той се съвзе и успя да веднага да върне пробива, след което сетът влезе в тайбрек. Там българинът отново бе по-добър и затвори мача със 7:4 в тайбрека и общо 7:6 в сета.

Съперник в третия кръг на Григор Димитров ще бъде испанецът Томи Робредо, който победи Андрей Голубьов (Казахстан) с 6:4, 6:7, 6:4. При успех и в третия кръг след това хасковлията ще се изправи срещу победителя от двубоя между Милош Раонич и Александър Долгополов.

За преодоляването на втория кръг Димитров заслужи 45 точки за световната ранглиста и 31 670 долара от наградния фонд.

 

Източник: SPORTONLINE.BG