Фейсбук забрани голите снимки

Новините

17-03-2015, 07:20

Снимка:

pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Около 1,4 милиарда потребители използват фейсбук поне веднъж месечно.

Има ли вариант, при който съпругът ви поиска появилите се във фейсбук ваши голи снимки да бъдат свалени, това да не се случи? Да. Затова от социалната мрежа решиха, че е крайно време да предложат на потребителите си по-подробна информация какво е позволено или забранено, съобщи BBC. От компанията се надяват това да внесе повече “яснота” и да намали броя на оплакванията на потребители, които се възмущават, че не са били свалени смущаващите според тях снимки.

Разширеният правилник ще замести стария на официалния сайт и ще бъде изпращан на оплакалите се. "Хората имат много въпроси за това какво имаме предвид, когато казваме, че не позволяваме тормоза, или каква точно е политиката ни по отношение на тероризма. Подробните правила трябва да изяснят всичко", заявиха от социалната мрежа.

Правилата са два пъти по-дълги от предишните и разделът, който се фокусира върху голотата, съдържа много по-подробни описания за това, което се допуска. Фейсбук пояснява, че изображения, които показват голи дупета, се забраняват, както и такива на женски гърди, ако се виждат зърната. Рестрикциите се отнасят и до дигитално създадено съдържание, освен ако това не е направено с образователна или сатирична цел. Така и текстовото съдържание, което описва сексуален акт с много подробности, също ще бъде свалено. От компанията обаче заявиха, че винаги ще позволяват качаването на снимки, на които майки кърмят децата си.Другите раздели с нови подробности включват: словото на омразата, криминалната дейност - на потребителите се забранява да се хвалят с извършените от тях престъпления, тормоза - забранени са клипове, които показват физическо насилие и унижават жертвата.