Президентът заблуждава, че има консенсус за референдум с местните избори, заяви Миков

Политика

19-03-2015, 12:08

Снимка:

© Sofia Photo Agency | Архив

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът иска референдум за изборните права на българите

Лидерът на БСП не виждал опит за справедливост в днешната среда

Президентът заблуждава, че е постигнат консенсус за провеждане на референдум с местните избори. Това каза председателят на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна по повод обръщението на президента Росен Плевнелиев към народните избраници, предаде репортер на Bulgariautre.

Според него, не може да има върховенство на закона, идващо от реформи в съдебната власт, когато върховният законодателен орган преправя законите според интересите на лобистите и други държави и когато конституцията се погазва.

"Не може да има върховенство, когато в отделни министерства непровеждането на обществени поръчки се превръща в практика", коментира Миков.

Той повтори думите на държавния глава, че народът е жаден за справедливост, но направи уточнението, че хората не виждат опит за такава в днешната среда.

Михаил Миков смята, че широката представителност в 43-то Народно събрание е заблуда, а на последните избори половината от гражданите не са желали да използват правото си да гласуват.

"Абсурдно звучат приказките за растеж и планираните бюджетни дефицити от 2 млрд. годишно, покривани с нови дългове. Заминалият си президент не коментира за новия дълг – новите 16 млрд. лева", критикува Миков.
Той обясни, че за БСП има различни цели от тези, които президентът е очертал. "Искаме по-справедливо заплащане на труда и по-справедливо данъчно облагане. Ще настояваме за по-справедливо отношение към здравето на българския гражданин", зарече се Михаил Миков.