"Ню Йорк таймс": Единият от пилотите на разбилия се самолет е бил заключен извън кабината

Свят

26-03-2015, 09:59

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не е известно защо не е бил пуснат вътре от другия пилот

Данните от записите на разговорите в кабината на катастрофиралия самолет на "Джърманунингс" показват, че един от пилотите е бил заключен извън кабината, пише в. „Ню Йорк таймс“, цитиран от БТА. 

Изданието се позовава на участник в разследването и на високопоставен военен, също участващ в разследването на катастрофата. 

Според вестника разговорите са били нормални, докато един от пилотите не е успял да се върне в кабината, след като я напуснал. 

Според записите първоначално той почуква леко, но след като не получава отговор, първо потропва по-силно и след като отново не получава отговор, се опитва да разбие вратата,

посочва ДПА. Не е известно защо е излязъл пилотът. 

Сигурно е само, че в самия край на полета другият пилот е сам в кабината и не отваря вратата. 

По време на разговорите си двамата пилоти са говорели на немски. В края на полета зазвучава аларма, показваща, че земята е близо. Източник, близък до разследването, заявил, че

вторият пилот е отскоро в авиокомпанията.

Той е започнал работа там през 2013 г. и има в актива си няколкостотин летателни часа. Националността му не се уточнява.

Засега няма официални коментари от разследването за записите на черната кутия .Едната от тях – записваща разговорите в кабината беше намерена силно повредена, но все пак специалистите успяха да извлекат записите от нея. Корпусът на втората „черна кутия“, която пази данните за полета, също беше открит, но без записващото устройство, което трябва да е в него.  

При катастрофата загинаха 150 души от 18 страни, повечето от които са граждани на Германия и Испания, припомня Франс прес. 

Авиокомпанията „Луфтханза“, собственик на нискобюджетната „Джърмануингс“, заяви, че не разполага с информация, която може да потвърди статията на в. „Ню Йорк таймс“. 

Според представител на германския авиопревозвач в момента главното е „да не се участва в различни спекулации“.