Томов: Никога не съм откраднал и стотинка от ЦСКА, само съм влагал

"Убеден съм, че се води кампания срещу мен и клуба", твърди мажоритарният собственик на "червените"

Мажоритарният собственик на ЦСКА Александър Томов отказа да отговори положително на призива, който вчера му бе отправен от един от основните акционери Юлиан Инджов, както и от фен клуб "Сектор Г" - да прехвърли своите акции на феновете на "червените". Заедно с това силният човек на "Армията" увери, че сумата, която е необходима за получаването на лиценз - 800 000 лева, ще бъде намерена и плащанията ще бъдат извършени навреме.

 

Томов гостува в "Би Ти Ви", където трябваше да даде отговор на горещите въпроси. Пред сградата на телевизията той бе причакан от фенове на ЦСКА.

 

Ето как отговори Томов на въпроса ще откликне ли на призива да простъпи акциите си: "Нямам доверие на този човек. Аз прехвърлих безвъзмездно тези акции преди 10 дни, а ангажимента на Инджов бе да заплати възнагражденията на играчите, но той се отказа в последния момент.

 

"Беше направен извънреден план тези дни. Вчера бяха платени заплатите на футболистите. За лиценза за необходими около 800 000. Тези пари могат да се намерят, още повече, че тази дата - 31 март, не е сакрална. Може да има отлагане на някои плащания. Убеден съм, че срещу ЦСКА има атака. Ако искате да издържате отбор като ЦСКА, това не може да ти струва по-малко от 5 милиона евро. Това, за което Манджуков е прав, е, че треньорското ръководство получава повече пари. През миналата година Стойчо Младенов е взимал около 20 и няколко хиляди лева. През тази година автоматично възнаграждението му се увеличава спрямо неговия договор, т.е. той получава около 32 хиляди седмично. Категорично заявявам, че в Лудогорец генерално разходите за заплати са по-големи. Аз лични средства не съм влагал. Това са фирмени средства. Никога не съм откраднал и стотинка от ЦСКА, само съм влагал. Александър Томов никога не пипа чуждо", заяви Томов пред "Би Ти Ви".