Любо Шейтанов: Знаех, че ще ме разкъсат с избора на Ники Михайлов

Спорт

30-03-2015, 13:19

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Петев също бе наясно, че ще има едва ли не Трета световна война защо не пази Владо Стоянов

Треньорът на вратарите на националния отбор Любо Шейтанов коментира подробно пред Sportonline.bg своето решение да посъветва старши треньора Ивайло Петев титуляр за мача с Италия да бъде Николай Михайлов, а не Владо Стоянов.

„Знаех,че ще ме разкъсат с избора на Ники Михайлов за титуляр за мача с Италия вместо Владо Стоянов. Ивайло Петев също бе наясно, че ще има едва ли не Трета световна война защо не сме избрали Владо да пази срещу италианците“, бяха първите думи на Любо Шейтанов.

„Преди мача повиках и двамата, и Ники, и Владо и говорих дълго с тях. Обясних моето решение, което щях да го оповестя после на Ивайло. Владо го прие съвсем нормално. Искам да напомня, че като бургазлия също познавам отлично Стоянов, който пази дълго време в Бургас. Казвам това, защото познавам отлично неговия характер“, припомни Шейтанов.   „Всеки има право да си пише каквото иска. Изобщо не си пазя хонорара. Аз се познавам с Боби Михайлов от 30 години. Наясно съм, че той никога няма да се разсърди ако неговият син Ники не пази в даден мач на националния отбор“, сподели Любо Шейтанов.

„Прецених,че за този мач, колкото и на някои да се струва странно, Ники има повече опит. Да не забравяме, че като вратар на Лудогорец Владо Стоянов почти няма положения през даден мач, които да спасява. Докато Ники все пак играе в Мерсин, който не е гранд като Бешикташ, Галатасарай или Фенербахче. И съответно е подложен на повече голови ситуации от противниковите нападатели. Да, първият гол, който му вкараха бе такъв, че можеше да се намеси по-добре. Но след това нямам забележки към него. Попадението на Едер бе неспасяемо“,  добави Шейтанов.

„Припомнете си, че имаше мачове на националния отбор в предишни квалификации, и в тези, в които Владо Стоянов не пази така убедително. Дори да вземем последната среща с Малта в София“,  сподели Шейтанов. “ Постоянно наблюдавам и други вратари. Владо Стоянов и Ники Михайлов засега са двамата твърди вратари. Но Макенджиев и Митрев също биха имали своите шансове. Китанов в момента е контузен, но като се оправи за мен има голямо бъдеще. Както и вратарят ни в Нотингам Димитър Евтимов също“, заяви Любо Шейтанов.