Намалението на цените на парното и топлата вода в Плевен няма да е осезаемо

Намалението на цените е по-малко от предварително обявеното

Комисията за енергийно и водно регулиране определи нови цени на парното и топлата вода от 1 април, става ясно от решението на комисията, качено на сайта й. Намалението на цените е по-малко от предварително обявеното.

КЕВР бе обявила, че заради намалението на цената на природния газ с 13 на сто от началото на април ще поевтинее парното и топлата вода като предварително обявените цени бяха между 6 и 13 на сто за различните топлофикации, а за София се очакваше намалението да е с 10 на сто.

След изслушването на представителите на топлофикационните дружества на откритото заседание обаче регулаторът е променил мнението си и е постановил по-малко намаление. В София парното и топлата вода ще поевтинеят с 7,05 процента. За Пловдив намалението ще е с 8 на сто, за Варна - с 8,4 процента, за Враца-със 7,7 процента, за Разград - 7,57, а за Велико Търново - 5,2 процента.

Почти няма да се усети намаление на цените на топлофикационната услуга в Бургас, където цената ще е по-ниска само с 0,09 на сто, както и в Плевен, където понижението също ще е 0,9 на сто.