Зловещата история за убийството на Никита и Анна обиколи световните медии

Сред версиите, които излязоха от руските медии е и за заем на Анна Леонтиева от емигранти

Новината за жестоките убийства в България на 5-годишния Никита и 35-годишната Анна Леонтиева вече е в световните медии, а след като вчера омбудсмана Павел Астахов, изнесе подробности по случая историите за версиите стават все повече, пише руското издание progorod.

Жестоко убитата в България Ана Леонтиева е взела пари назаем от „подозрителни емигранти“. Това съобщава руската телевизия НТВ. В свой материал медията посочва, че преди смъртта си рускинята е заела пари от емигранти, но не става ясно кога се е случило това, нито дали емигрантите живеят в България.
В опит да изясни обстоятелствата около смъртта на руската гражданка телевизията повдига ред въпроси, като например защо Леонтиева се е установила в България и защо роднините ѝ в Русия не са подали сигнал при изчезването ѝ.
На 2 март в Приморско бе открито разчленено тялото на жена, за която се предполага, че е рускинята Ана Леонтиева. 20 дни по-късно бе намерен и трупът на 5-годишно дете в куфар край Пасарел. За момента момченцето бе разпознато като русначето Никита Леонтиев, син на убитата по-рано жена.
Двамата са живели в град Перм, Русия, преди да се преместят в България.
Руската телевизия НТВ съобщава още, че Вадим Плотников, бивш ръководител на департамента за здравеопазване в Перм, който е баща
на убитото дете, е привикан да даде показания.
в Следствения комитет на Русия. В най-скоро време се очаква бащата, заедно с бабата на момчето, която по-рано го разпозна по снимки, да пристигнат в София, за да участват в процедурата по разпознаването на тялото.
Според изданието „В курсе.ру“ във връзка с убийството на Ана Леонтиева и на нейния син Никита полицията в България издирва Герман Костин – руски офицер в оставка, служил в горещи точки като Афганистан и Чечения.
Българската полицията продължава разследването на шокиращото убийството на 5-годишното момче и неговата майка.
Основният заподозрян е руският бизнесмен Герман Костин, който е бивш офицер от руската армия.
През последните години мъжът е живеел в Кипър заедно със съпругата си и двете си деца. Там той се е занимавал с недвижими имоти.
По куфара, в който бе намерено тялото на момченцето, са намерени остатъци от пътнически стикери от Северен Кипър. Все още не е установено дали връзката между Костин и Леонтиева е била делова или лична. Ана е била омъжена, въпреки че съпругът ѝ не е живеел с нея в България, допълва изданието.
Според сайта Перм.ру Костин не се крие от следствието.
Той дори се бил свързал с българските правоохранителни органи и изразил готовност да помогне на разследването.
Костин е издирван, след като бе установена връзката му с Ана, която е живяла в негов апартамент в Приморско, уточнява изданието.
Вестникът „Московский комсомолец“ публикува подробности за убитата Леонтиева.
Според изданието тя е юрист по образование, работила някога в местната администрация на руския Пермски край