54 са загинали и 15 са в неизвестно от потъналия край Камчатка траулер

Свят

02-04-2015, 11:31

Снимка:

rss-.bg.info

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За инцидента бе съобщено тази сутрин

Нарушаване на правилата за риболов вероятно е причината за корабокрушението на траулера "Далечен изток" в Охотско море край бреговете на Камчатка. Капитанът и първият помощник-капитан са загинали. Информацията, с която разполагаме, е получена от третия помощник-капитан, който е оцелял. Това съобщи вицепремиерът на Камчатския край Сергей Хабаров, цитиран от ТАСС. Според предварителната информация корабокрушението е станало по време на прибиране на мрежа със 100-тонен улов, въпреки че все още не е известно какво точно се е случило, посочи Хабаров.
По последни данни са загинали 54 души, а още 15 са в неизвестност. 63 души са спасени. Всички те са получили силно преохлаждане, тъй като дълго време са били в студена вода, температурата на която не превишава 2 градуса по Целзий. Един човек е в крайно тежко състояние.
На борда на траулера е имало 76 граждани на Русия, 42 на Мианма, петима на Вануату, четирима на Украйна и трима на Латвия.

Днес сутринта стана известно, че руският траулер "Дальний Восток“е  потънал в Охотско море, южно от Шелейховския залив при бреговете на полуостров Камчатка.