Кралев: Цяла Европа ще види как организираме първенство на най-високо ниво

"Вярвам, че с подкрепата на феновете, българският отбор ще ни зарадва с добри игри и престижно класиране“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в тегленето на жребия за Европейското първенство по футбол до 17 години, който се проведе в Поморие.

За мен е чест да ви приветствам с „Добре дошли!”. Вярвам, че ще организираме шампионат на високо ниво и, че цяла Европа ще види възможностите на страната ни да предостави най-добри условия на 16-те отбора, които в 33 мача ще решат съдбата на трофея. Държавата подкрепя това престижно първенство, в което един срещу друг ще се изправят най-силните националните юношески тимове на Стария континент. Вярвам, че с подкрепата на феновете, българският отбор ще ни зарадва с добри игри и престижно класиране“, заяви Красен Кралев.

В групата на България се паднаха отборите на Хърватия, Испания и Австрия. Пред камерата на Българската национална телевизия министърът похвали Българския футболен съюз за организацията до момента и изрази увереност, че след отличното провеждане на шампионата, страната ни може да кандидатства за домакинство на първенство и при по-големите.

Държавата подкрепя това първенство не само финансово, но и с целия си ресурс. Участваме в организацията и мисля, че Българският футболен съюз се справи отлично до момента. За пръв път държавата отделя средства за футбола, но това ще се превърне в тенденция, защото това е най-популярният спорт и е огромна реклама за нашата страна“, допълни Кралев.

Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години ще се проведе от 6 до 22 май 2015 г. Домакини са Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора.