Жените от ГЕРБ на обиколка в региона за Световния ден на аутизма

Животът

02-04-2015, 17:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Те посетиха всички общини в Бургас за информиране на обществото за проблема

Структурите на ЖГЕРБ в област Бургас се включиха в отбелязването на Световния ден за инфориране на обществото за проблема аутизъм и проведоха обща инициатива, посветена на темата, на национално ниво. Дамите от организацията разпространиха в различни общини специален постер, на който са изброени маркерите, чрез които могат да се разпознаят симптомите на аутизма при детето. Плакатът е изработен съвместно с организациите, ангажирани с диагностика и терапия на аутизма. Целта на ЖГЕРБ, като инициатор на идеята за съставяне и отпечатване на този плакат, е да се даде на заинтересованите лица - лични лекари, преподаватели в детските градини, здравни специалисти и родителите готов инструмент за самостоятелна ранна ориентировъчна диагностика по проблема.

В област Бургас бяха раздадени близо 100 плаката, като бяха обхванати различни здравни и социални заведения, центрове за обществена подкрепа

В Средец жените от дамската организация на партията посетиха Медицинския център в града, кризистния център и този за обществена подкрепа, както и Дневен център за деца с увреждания –Средец. ЖГЕРБ проведоха разговори по темата с директори на центровете, родители и граждани, за да ги запознаят с идеята на постерите и самостоятелната ранна ориентировъчна диагностика по проблема.

Дамите в Царево също взеха активно участие в Световния ден за информираност за аутизм. Стела Костадинова и Пламена Цигуларова от ЖГЕРБ се срещнаха с д-р Рачева и д-р Бъчваров в поликлиниката на града и им предоставиха плакати, за да бъдат информирани жителите за ранната диагностика и разпознаване на състоянието аутизъм при деца от 2-5 годишна възраст. В Айтос жените от ГЕРБ посети поликлиниката и ОЦСЗУ - общински център за социални и здравни услуги, постери бяха преодставени и на други социални заведения, ккато и на информационни табла в града.

Дамите от Приморско освен в морския град, разпространиха информационни плакати  и в други населени места на общината – селата Писменово, Ясна поляна, Ново Паничарево, Веселие. Световния ден за информиране на обществото за проблема аутизъм бе отбелязан от структурата на ГЕРБ в Сунгурларе. Общинският ръководител Станислава Георгиева се срещна със служители на поликлиниката в града и предостави от постерите. В Малко Търново постери бяха поставени в здравното заведение, а в Созопол председателят на ЖГЕРБ Галина Бобчева и Дафинка Стойчева запознаха с кампанията служителите на Дирекция „Социално подпомагане", медицински кабинети, Център за спешна медицинска помощ.