Атракционно влакче ще вози туристи от центъра до плажа на Каварна

Мисия Каварна

04-04-2015, 17:29

Снимка:

Община Каварна

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Редят яйца и козунаци в Каварна

Каварна с най-висок процент на чуждестранни инвестиции

Министър Ангелкова се срещна с представители на туристическия бранш в морския град

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в град Каварна. На дискусията присъстваха представители на туристическия бранш и местната власт. Обсъдени бяха актуални теми и въпроси, касаещи развитието на туризма в региона.
Във връзка с очаквания спад на туристически поток от Русия по българското черноморие през сезон 2015 бяха обсъдени възможни действия, чрез които да се намалят загубите в бранша. Министър Ангелкова oтбеляза, че се наблюдава ръст на заявения интерес oт Германия, Литва, Латвия, Беларус, Полша и Чехия. Румънските туристи са също потенциал, който хотелиерите не бива да пренебрегват, но е възможно вниманието на част от тях да се пренасочи и към български туристи, което ще е сред приоритетите им.
На срещата министър Ангелкова говори за въвеждането на доброволен "етикет за качество", който да се дава на хотели и заведения, които надвишават нормативните изисквания. По този начин ще се стимулират собствениците, които полагат допълнителни усилия за повишаване на качеството, а потребителите ще се ориентират по-добре на туристическия пазар, съобщиха от Община Каварна.
Обсъдено бе разгръщането на потенциала на региона за развитие на морски, голф и  алтернативен туризъм, както и очакванията за предстоящия летен сезон. Министър Ангелкова посочи, че община Каварна е пример за работеща рекламна и туристическа политика и за това как модерният морски туризъм може да се комбинира с голф почивка или с други по-алтернативни форми на туризъм. В тази насока, кметът Цонко Цонев допълни, че стартира реклама на "Каварна рок фест" по най-слушаното румънско радио за рок музика. Освен това в началото на месец май Каварна ще бъде първият град с атракционно влакче, което ще се движи по маршрута до морската зона на града.