Ман Юнайтед с нова крачка към Шампионската лига

"Червените дяволи" спечелиха с 3:1 срещу Астън Вила

Манчестър Юнайтед направи нова важна крачка към класиране в първата четворка и осигуряване на участие в Шампионската лига догодина. Днес "червените дяволи" надиграха с 3:1 Астън Вила в среща от 31-ия кръг на Премиър лийг. Това бе пети пореден успех за домакините на "Олд Трафорд", които дори се изкачиха до 3-ото място във временното класиране, но имат мач повече от градския съперник Манчестър Сити. Андер Ерера в 43-ата и 90-ата минута и Уейн Рууни в 79-ата минута отбелязаха головете за Юнайтед, а Кристиан Бентеке в 80-ата минута бе точен за бирмингамци.

Още в петата минута домакините имаха претенции за дузпа. Уейн Руни се строполи в наказателното поле след контакт с Кларк, но реферът даде знак играта да продължи. Последваха топовни изстрели на Мата и Руни, но те бяха блокирани.
Четвърт час след началото на двубоя Бентеке пробва рефлекса на Давид Де Хеа, но ударът се оказа доста слаб и по никакъв начин не затрудни стража.
"Червените дяволи" владееха инициативата, но така и успяваха да стигнат до голово положение. Те залагаха на безцелни центрирания, които ставаха лесна плячка за Гузан и отбраната пред него.
В средата на първата част вратарят на бирмингамци се отличи с невероятна намеса, избивайки топовния снаряд на Маркос Рохо от дистанция с левия крак.
Уейн Руни пробва ефектна задна ножица след центрирането на Антонио Валенсия от самата аут-линия, но капитанът на домакините не успя да уцели добре топката. После Блинд пробва шут, но Гузан се намеси.
В 43-тата минута натискът на Юнайтед даде резултата. Блинд получи отляво и почти от аут-линията успя да намери Андер Ерера. Испанецът стреля моментално през шпагата на съперников футболист и откри резултата.
В края на първото полувреме гостите се спасиха от второ попадение. Удар на Руни беше блокиран, а добавката на Рохо с глава не затрудни Гузан.
След почивката Бентеке стреля нескопосано над напречната греда след хубавия пас на Вайман, а на отсрещната врата Ашли Йънг не беше настроил мерника си. Хуан Мата завъртя кълбото над стената от пряк свободен удар, но прехвърли и вратата.
В средата на второто полувреме Валенсия центрира отдясно към далечната греда, където Маруен Фелаини засече с глава, но Гузан успя да избие в корнер, от който не последва нищо опасно. Руни проби през центъра и стреля с левачката, но беше отказан от рикошет.
В 79-ата минута Юнайтед вкара второ попадение. Влезлият като резерва Анхел Ди Мария залъга съперник отляво и центрира към наказателното поле. Там Руни си спря с левия крак и завърши с десния от ждроб, пращайки топката в горния ляв ъгъл.
Още при следващата си атака Астън Вила върна един гол. Джо Коул центрира от корнер по земя към точката на дузпата, където Бентеке стреля плътно, но право в тялото на Де Хеа. Стражът не реагира добре и остави топката да влезе във вратата, минавайки между краката му!
В добавеното време Юнайтед сложи точка на спора с трето попадение. Уейн Руни отне топката, напредна и подаде вдясно към Хуан Мата. Той видя връхлитащия Андер Ерера и го намери с пас около границата на наказателното поле. Ерера заложи на техничен удар с вътрешен фалц и реализира втория си гол.

В останалите срещи от 17 часа днес Суозни – Хъл Сити 3:1, Лестър – Уест хям 2:1, Евертън – Саутхемптън 1:0, Уест Бромич – КПР 1:4.