Лудогорец съкруши ЦСКА и гледа все по-уверено към нова титла

Шампионите отнесоха „червените” с 4:0, Моци със скандални действия

Лудогорец направи решителна крачка към нова титла у нас, след като съкруши основния си съперник ЦСКА с 4:0 в Разград. Шампионите надиграха „армейците” категорично през втората част и можеха да постигнат и по-голям резултат. С успеха тимът на Кирил Домусчиев дръпна с 6 точки на върха пред „червените” в класирането.

Така ЦСКА записа няколко антирекорда в "А" група. Освен най-тежкото поражение от орлите, червените инкасираха шеста поредна загуба в Разград, като в тези срещи армейците така и не реализираха гол. Също така ЦСКА вече в пети пореден шампионатен двубой не успява да вкара попадение, което е абсолютен антирекорд за 31-кратния български шампион.

Сред титулярите за "червените" се завърнаха хърватите Марин Оршулич и Тончи Кукоч. Те бяха избрани от новия треньор Галин Иванов, който води тима за първи път след оставката на екипа на Стойчо Младенов. Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев нямаше кадрови проблеми. Той можеше да разчита на плеймейкъра Марселиньо, който пропусна няколко мача заради контузия. 

ЦСКА стартира мача с натиск и още в 5-ата минута можеше да открие резултата. Николич стреля много опасно отблизо, но Стоянов се намеси добре и изби с крак. Домакините обаче бързо изравниха играта. В 10-ата минута след добър индивидуален пробив Марселиньо шутира, ала топката отиде право в ръцете на Уваренко. Четири минути по-късно стражът на „червените” за малко да сбърка фатално, след като топката беше върната към него и Безяк го притисна. Той все пак изчисти топката настрани. 

В 22-ата минута дойде и най-скандалната ситуация в мача. Козмин Моци направи брутално влизане високо с бутоните срещу Николич, което беше за директен червен картон. Реферът обаче не го видя и дори не отсъди нарушение. 

В 28-ата Безяк пропусна най-чистото положение за домакините до този момент. Той се измъкна сам срещу вратаря, но ударът му мина в страни, като първоначално се създаде впечатлението, че топката влезе в мрежата. При ситуацията нападателят се и контузи, но не сериозно и продължи мача.

В 36-ата обаче натискът на Лудогорец даде резултат. Барт засече отлично с глава центриране на Ешпиньо и от границата на вратарското поле простреля Уваренко за 1:0.

Домакините бяха по-активни и в началото на втората част. В 52-ата мин Абало отправи удар отблизо, който мина съвсем близо до лявата греда след решаваща намеса на вратаря.

Шампионите нанесоха своя втори тежък удар в 64-ата минута. След отлично подаване на Мисиджан, Марселиньо скочи високо и с глава отправи топката към вратата. Уваренко успя да я избие първоначално, но след това тя падна зад голлинията. Така резултатът стана 2:0. 

ЦСКА имаше шанс да се върне в мача в 78-ата минута, когато Соарес не уцели вратата от чиста позиция почти от малкото наказателно поле. Само 2 минути по-късно Лудогорец реши окончателно мача. След отлична атака отдясно Мисиджан беше намерен непокрит близо до точката на дузпата и направи резултата класически – 3:0. 

В първата минута от добавеното време Кишада оформи крайното 4:0 след грешка на Сънди.

 

Съставите на двата тима: 
Лудогорец:  

Стоянов, Минев, Кайсара, Барт, Моци, Фабио Ешпиньо, Дяков, Марселиньо, Мисиджан, Абало, Безяк
Старши треньор: Г. Дерменджиев 
ЦСКА:  

Уваренко, Тунчев, Кукоч, Сънди, Галчев, Венци Василев, Оршулич, Милисавлевич, Жуан Фелипе Рибейро, Иван Стоянов, Николич 
Старши треньор: Г. Иванов