Петър Жеков: Моци не беше за един, а за 35 червени картона

Съдиите ще спрат да се влияят, ако в БФС няма клубни президенти

Легендата на ЦСКА Петър Жеков коментира пред Bulgariautre.bg нарушението на Моци срещу Николич и защо съдиите в България не отсъждат очевадни грубянски постъпки. Както и за подготовката на ЦСКА в Турция, която очевидно не е била ефикасна.

"Моци не беше за един,а за 35 червени картона едновременно. Такова брутално нарушение най-лесно може да се санкционира, защото не подлежи на коментар. Просто червеният картон в такива случай е повече от явен", категоричен е Петър Жеков.

"Съдиите няма да стават смешни и да се влияят, ако в БФС няма нито един клубен президент. Докато има клубни босове в БФС ще бъде така", напомня Петър Жеков.

"Георги Йорданов свири само в полза на Лудогорец и миряса чак, когато резултатът стана 1:0 за тях. Мисля си, че дори и ЦСКА да победи Ботев (Пд), а Локо(Сф) - Лудогорец и точките станат отново три разлика в полза на разгладчани, пак ние няма да имаме шанс за първото място. От една страна Лудогорец е много добър отбор, от друга и страничните фактори няма да позволят да стане някаква голяма изненада в първенството. В оставащите мачове Лудогорец може някъде да завърши наравно. Но то ще е рядко и няма да е фатално за тях", обяснява ситуацията в "А" група Петър Жеков.

"Не може да се прави паралел между подготовката на националите преди световното в Белмекен в началото на 1970 година и сега на ЦСКА в Турция в началото на 2015 година. Тогава ние се готвехме на студ в планината, за да играем в жегите в Мексико на световното първенство. Имахме еднакви игрови показатели с Бразилия. Те станаха световен шампион, а ние заради сбърканата подготовка се провалихме. Бяхме един месец на Белмекен, но няма прилика с 40-те дни, които ЦСКА изкара в Турция. В Белмекен не беше проблемът,че бяхме един месец, а сбърканвите климатични условия. За ЦСКА проблемът не бяха климатичните условия, а прекалено дългият престой на едно място за зимна пауза в шампионата. Наистина 40 дни с три дни почивка само на едно място в шампионатна зимна пауза е безумие. А и явно в отбора се е наблягало на контролите и беговите упражнения. Но си личи, че не се е работило индивидуално", отбелязва Петър Жеков.

"Според мен и след края на сезона начело на отбора трябва да останат Галин Иванов и Владо Манчев. Защото те вече ще познават този състав. Ще направят необходимите промени и най-после ще вкарат юноши на ЦСКА, които да се приспособят към мъжкия състав. Що се отнася до смяната на собствеността в ЦСКА, това е изключително положително нещо", добави Жеков.