Кандидатът за кмет на столицата от БСП ще се бори за 15% подкрепа

Основният ни опонент от ГЕРБ Йорданка Фандъкова има 50% рейтинг, призна Калоян Паргов

Кандидатът за кмет на София ще бъде кандидат на всички членове и симпатизанти в столичната организация. В края на месеца ще имаме конкретика кои кандидати ще участват, за да преминат към втори кръг, с който ще се реши кой ще бъде кандидатът на БСП за кмет на София, каза Калоян Паргов председателят на столичната организация на БСП в ефира на ТВ7.

„Нашият кандидат няма да бъде безумец или луд, който се хвърля с главата надолу. Той ще знае каква отговорност поема, нужно е да има и солиден рейтинг сред обществото, защото основният ни опонент от ГЕРБ Йорданка Фандъкова има 50% рейтинг, нашият кандидат трябва да има минимум 15% рейтинг, това търсим в момента”, допълни Паргов.

„Ако някой си представя, че на тези местни избори ще направим големия обрат, то той жестоко се лъже. Конгресът ни е самото начало. Ние отхвърлихме неолибералната политика и се връщаме в ляво. Руската тема ще бъде основна за нас, тя ни отне много от гласоподавателите”, категоричен беше Паргов. „Ние поемаме ляв завой”, завърши социалистът.