Училището в Ръжена получи дарение от 52 дка земеделска земя

Животът

10-04-2015, 11:57

Снимка:

Starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Включват деца от с. Ръжена в проект, съфинансиран от Световната банка

В момента ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" се посещава от 140 ученици

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и директорът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – с. Ръжена, Нанка Арнаудова подписаха договора за дарение на земеделски земи, частна общинска собственост, в полза на училището.

По доклад, внесен от Община Казанлък, Общинският съвет взе решение №1245 от 25.02.2015 г. да бъдат дарени на училището в с. Ръжена земеделски земи с обща площ 52 дка, намиращи се в землището на населеното място.

С цел подобряване финансовото положение на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" директорът Нанка Арнаудова, подкрепена от кмета на селото Апостол Терзиев, бе заявила желание да бъдат дарени на училището земеделски земи, като средствата от тяхното управление постъпват в бюджета на учебното заведение. Земеделските земи са ниви пета категория, разположени са в местностите "Буслуджа" и "Саите", и ще бъдат давани под наем, като средствата ще бъдат използвани за финансово подпомагане на учебната дейност. В момента ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" се посещава от 140 ученици.

Директорът Нанка Арнаудова и училищното настоятелство благодариха на кмета на община Казанлък за дарението, тъй като приходите от управлението на земеделските земи ще допълват бюджета на училището и ще спомогнат за реализацията на редица инициатива от учебния план.
Наскоро дойде още една радостна новина за с. Ръжена. От дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет са отпуснати целеви средства в размер на 10 000 лв. за ремонт на църковния храм в населеното място.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен