Бербо отказа на Юве, за да остане в Англия, преди да дойде в Монако

Спорт

14-04-2015, 12:39

Снимка:

Ройтерс

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Торино готви ад за Бербатов

Бербатов срещу Ювентус от Европа

Трезеге е емблемата на отбора от Княжеството и на Старата госпожа

Тази вечер в първи четвъртфинал от Шампионската лига на "Ювентус Стейдиъм" се срещат Юве и Монако.

Двата отбора имат обща история откъм футболисти, които са се състезавали и за двата клуба. Преди това да припомним, че след като напусна Манчестър Юнайтед, сегашният играч на Монако, Бербатов бе на път да заиграе в Серия А. Отборите, които го искаха бяха Фиорентина и Ювентус. В крайна сметка Бербо отказа да ходи на Апенините в последния момент и остана в Англия, където игра за Фулъм.

А ето и емблематични футболисти, които са играли за двата отбора. Най-напред да проследим тези които са били в Монако, а след това в Ювентус.

Безспорно лице на двата отбора е Давид Трезеге. От 1995 до 2000 Трезете играе за монегаските. Печели титлата с Монако през 1997 и 2000 година.
След това заиграва в Серия А за Юве, където бележи 123 гола в 214 мача. А в евротурнирите за "стара госпожа" се разписва 25 пъти в 49 мача.

Другият голям играч извървял пътя от Монако към Ювентус е Лилиан Тюрам. За Юве играе от 2001 до 2006 година. Печели три пъти скудетото с Ювентус.
Тиери Анри също извървя пътя от Монако към Ювентс. Като в Юве Тиери дойде през 1999 година и остана само седем месеца преди да стане легенда на Арсенал. За Юве има 20 участия и три отбелязани гола.
Патрис Евра, който сега играе в Юве, ще се изправи срещу бившия си тим Монако тази вечер.
Има и играчи, които са извървяли пътят от Ювентус към Монако. Това са Бобо Виери, Марко Ди Вайо, Владимир Югович, Серхио Бернардо Алмирон и Оливие Капо дойдоха от други отбори в Монако, но преди това са играли за Ювентус.
Един от футболистите, които са преминали първо през Юве, а после през Монако е португалецът Руи Барош. Той има 60 участия за Юве, а за Монако 81 участия. На двете места е вкарал по 14 гола.