Керкар: Изненадан съм, че съм голмайстор на Берое, можем да бъдем по-напред в класирането

„Първенството в България е странно, всеки може да бие всеки"

Салим Керкар е един от най-добрите играчи на Берое този сезон. Французинът от алжирски произход е голмайстор на тима със 7 попадения и има основна заслуга за силните игри на старозагорци през този сезон. Те намериха място в първата шестица и се борят за колкото се може по-предно класиране в края на сезона. Керкар е вече втори сезон в тима и сподели впечатленията си от Стара Загора, от отбора, първенството и реферите у нас специално за starazagora.utre.bg.

 

 - Салим вече втора година си в Стара Загора. Харесва ли ти града и кое най-много?

 - Да, градът е сравнително малък, но има какво да правиш. Освен това и съпругата ми е тук, поради което ти е по-лесно да живееш с някой от семейството. Иначе ходя на кино, на ресторант, изобщо нормални неща, които и другите хора правят. Ходя и на Азямото, но не всеки път. Като цяло съм бил на всички забележителни места в града. Чувствам добре тук, хората са чудесни.

 - Кое беше най-трудното нещо за теб в началото когато дойде в България и Стара Загора?

- Тук азбуката е напълно различна и в началото ми беше трудно да разбирам. Но когато дойдох Игор Джоман вече беше тук и ми беше по-лесно да стана част от тима и да се разбирам с другите момчета, защото говореше френски като мен.

  - Как намираш атмосферата в тима сега. Футболистите и хората в тима казват, че винаги е добра?

 - Да така е. Ние правим добър сезон. Всичко, което правим е бонус за нас, тъй като през миналия сезон не бяхме в първата тогава седмица за плейофите. Сега вървим добре, но мисля че можем да бъде по-напред в класирането. Можем да направи нещо добро. Всеки мач е труден. Но няма голяма разлика между отборите в топ 6.

 - Какво би казал за феновете на Берое?

 - Харесвам ги много. Създават страхотна атмосфера в домакинските маочве, но също и когато гостуваме. Хубаво е, че ни подкрепят.

 - Ти си голмайстор на тима от началото на сезона, въпреки че не си типичния нападател. Как си го обясняваш, изненадан ли си?

- Да, така е. Но трябва да благодаря много на съотборниците ми за това. Без тях нямаше да мога да вкарам. Това се дължи не само на моята работа, но и на тяхната. Не гледам само себе си. Тази година съм аз, миналата бяха Андонов и Мапуку. Винаги е приятно да бележиш, но аз обичам и да правя асистенции.

 - Имаш много добър удар отдалеч?

 - Да, опитвам се да го запазя като качество и да го показвам всеки мач.

 - Какво беше липсващото нещо, което ви попречи да спечелите срещу Литекс? Водехте с 1:0 към края на мача...

 - Да, но когато играеш 3/4 от мача с 10 човека е по-трудно. Трябваше да се движим повече и да изминаваме по-дълги разстояния. Може би ли липсваше повече концентрация в края и затова не успяхме да задържим победата. Мисля, че има 2-3 неща, които трябва да променим, за да бъде по-силни.

 

 - Играл си в първенствата на Франция и Шотландия. Как намираш нашия шампионат спрямо тях.

 - Първенството тук е странно, тъй като всеки отбор може да победи всеки. Дори последният може да победи първия. И това не се случва толкова рядко. Това е защото според мен няма голяма разлика между тимовете в А група.

 - Според теб добра система ли е разделянето на групата на две, в случая на две шестици след редовния сезон? Предполагам това е ново за теб?

 - Това всъщност не е ново за мен, тъй като когато играех в Шотландия за Глазгоу беше същото – разделяха ни на първа и втора шестица. Според мен това е добре, защото играем срещу по-добрите отбори в първенството

 - Какво би казал за съдиите у нас. По всеобщо мнение те не са много добри и допускат грешки?

 - Да, това е негативно за футбола тук. Случва се да тренираме здраво и даваме 100% от себе си, а заради реферите да не вземем заслужените 3 точки.

  - Какви са очакванията ти за следващия мач с Ботев в Пловдив?

- Ще бъде труден мач. Ботев е добър тим, но ние трябва да играем както срещу Литекс, да останем силни както ние можем. Отиваме за победа. Една точка ще е по-добре от нищо, но ние отиваме за 3.

 - Ще останеш ли в Берое и следващия сезон?

 - Още не знам. Имам договор до края на този сезон. Ще видим.