Тръгва делото на трима от Камено за трафик на бебета в Гърция

Крими

17-04-2015, 14:41

Снимка:

снимка, grreporter

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Център за работа с деца започва кампания срещу трафика на хора

Двете жени и един мъж са направили пълни самопризнания

Криминалисти разбиха нов канал за трафик на бебета в Гърция. Замесени са жители на Община Камено край Бургас. Бургаската районна прокуратура повдигна обвинение на трима от замесените в черния бизнес. Процесът срещу един мъж и две жени започва през месец май.

В ромският квартал в Камено е пълен с големи къщи и хубави коли. Тук търговията с новородени процъфтява вече 15 години. Секва за кратко, след като са арестувани част от каналджиите. После обаче бизнесът бързо се възражда, защото бременни жени започват сами да търсят трафикантите, съобщава тв7. Съдбата на продадените бебета е различна. 
Последният разкрит случай не е изненада за криминалистите. Две млади циганки от село Екзарх Антимово доброволно продават своите бебета. От самопризнанията им става ясно че едната е спечелила 7000 лв. за новороденото, а другата доста по-малко. Повечето пари са прибрани от каналджиите. По случая са привлечени трима обвиняеми от град Камено.
На улица "Стара планина" живее 41-годишната Стефка Райчева. Жената е безработна вдовица, но управлява кабрио и обитава имот с трите си деца. Стефка е подсъдима за трафик на новородени в Гърция, но според свекърва й парите са от гледане на възрастни хора в южната ни съседка. 
На улица "Георги Кондолов" живеят и другите обвиняеми в трафик на бебета в Гърция. В този дом живеят 32-годишната Силвия Динкова и съпругът й Рачо, на 36. Доходите им идвали от работа по плантации в Гърция и от гледане на възрастни хора.
От прокуратурата уточняват, че разследването на подобни престъпления е тромаво, тъй като има множество замесени лица. Ако бъде доказана вината на Стефка, Силвия и Рачо, те могат да получат присъда от 3 до 15 години и глоба от 20 до 50 хил. лв.
Тримата са направили пълни самопризнания, което ще бъде смекчаващо вината обстоятелство. Процесът срещу тях започва на 19 май в Бургаския районен съд.